Filmer

Det finnes mange gamle filmer fra Torridal og nyere filmer laga av torridøler.
Her er lenker til noen av dem.De nyeste filmene av Frank Dåstøl: Se Mosby fra Jonsbergheia!

    Foto: Frank Dåstøl.

og Høietun fra lufta!


       Foto: Frank Dåstøl.

Og Kjestaheia!Nå kan du se den gamle filmen om Oddernes kommune. ODDERNES ET STYKKE SØRLAND I VEKST er tatt opp midt på 1950-tallet altså 10 år før sammenslåingen med Kristiansand.
Se den her!
I 1986 arrangerte idrettslaget et kostymerenn på Strai. Filmen heter
SKIFESTIDAL (ikke trykkfeil).
Se den her!Laxefiske i Torridalsåna er en av Inge Auglands mange verdifulle filmer. Den forteller om fisket i Otra fra gullalderen i 1880-årene og den tiltakende forurensing og laksedød på 1900-tallet. Vi blir også vitne til miljøtiltakene i 1990-årene som har gitt oss rein elv med laksen som har vendt tilbake. Hvordan et notkast skulle foregå, får vi høre av Borghild Hagen Moen, og vi får se et notkast på den gamle måten. Se den her!
Høie fabrikker gjennom 150 år er en grundig og flott film laget av Inge Augland i 2006. Se den her!Filmen Kalking av Homevann i 1997 kan du se her!
Med Dampbaaden Rap gir et interessant historisk tilbakeblikk.
Vi blir med Rap og en annen dampbåt opp Otra helt til Kvarstein.
Se den her!Torridal Tweed ble laget i forbindelse med kulturminneutstillingen i 1990. Annemor Sundbø presenterer bedriften Torridal Tweed og tekstiler i landsdelen vår i et historisk perspektiv.
Se den her!


Mosby skole 1990 er fra et arrangement på folkeminneutstillinga på Straitunet i 1990, da Mosby skole stod for programmet. Se filmen her!


Hvis du heller foretrekker en forrykende kriminalfilm, se Otrabredden Filmteams Ranet!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar