Historielaget

Torridalsstova på Hommeren huser Torridal lokalhistoriske museum.


Museet er åpent kl. 10-12 hver mandag
og ellers etter avtale.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Torridal Historielag ble stiftet 17. oktober 1990. Fra 50 medlemmer første dagen har vi økt tallet på medlemmer til 170.

Laget driver med mange ting knyttet til bygdas historie. På nettsida agderbilder ligger 1700 bilder fra Torridal. Har du bilder som burde være med i samlinga, ta kontakt.

Hvert år gir vi ut Torridalskalenderen med gamle bilder, og vi har gitt ut sju temahefter, en diktsamling og et kulturkart.

Vi har satt opp orienteringstavler på Pottemakersletta på Augland, på det gamle ferjestedet Torve på Mosby, på Kulia (våpenlager under krigen), ved Auglandsbekken (gammel steinbro og virksomheter langs bekken) og på friområdet Ia (tidligere bom i elva for tømmerfløting og "papirfabrikk"). I nærheten, på Hegreneset, restaurerte vi Linebua i 2015.

Siden april 2017 har vi lagt ned mange dugnadstimer i innredning av Torridal lokalhistoriske museum i Torridalsstova. Høsten 2018 er museet ferdig innredet. Det rommer 670 større og mindre gjenstander og inneholder eget Høie Fabrikker-rom og skolemuseum.

Historielaget har seks møter i løpet av året, og de er svært godt besøkt.

Vi har kontortid i Torridalsstova mandager kl. 10.00
12.00. Da kan du gi eller låne oss gamle bilder for skanning og få omvisning i museet.

Bestestua.


Høie Fabrikker-rommet.


Kjøkkenet.


Skolestua.

Besøk vår hjemmeside for flere bilder av museet og mye mer!   Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar